Web Tasarım Yapmanın İncelikleri

Bu makalede son dönemlerde önemi olukça artan web tasarımdan bahsetmeye çalışacağım. Web tasarım kavramını bir çok kişinin duyduğunu veya bildiğini tahmin edebiliyorum. Bunun sebebi web sektörünün hayatımızda önemli bir yer kaplamasıdır. Örneğin herhangi bir arama motoruna girdiğinizde bir harfi arattığınızda bile bir çok web sitesi karşımıza çıkmaktadır. Bu sitelerin çoğu işletmelerin sahip olduğu tanıtım ve ticari amaçlı sitelerdir. Ayrıca günümüzde bir çok kişisel şahsa ait paylaşım amaçlı web sitesi de bulunmaktadır. Bu siteler hem kazanç hem de tanıtım amaçlı olarak kullan ıldığı için firmalar veya kişiler arasında rekabet ortamı oluşmaktadır. Rekabetten kastım arama motorlarındaki sıralamadır. Arama motorlarında rakibinizden önde olmanız sizin her zaman daha başarılı olmanızı sağlayacaktır. Bunu başarabilmek için seo gibi çalışmalar vardır ama öncelikle sizin sitenizin tasarımı güzel olmalıdır.

Peki bu sitelerin tasarımları nasıl olmalıdır diye soracak olursanız öncelikle sitenizin başarıya ulaşması için site tasarımının bu işi bilen kişilere yaptırılması sitenizin çok daha kaliteli olmasını sağlayacaktır. Tabi kide kendi sitenizi bilginiz dahilinde tasarlayabilirsiniz. Bu tasarımı yapabilmek için öncelikle görsel zekanızın çok kaliteli olması gerekmektedir. Tasarımların sade ve şık olması her zaman ziyaretçilerin hoşuna giden bir durum olmuştur. Bu sebeple tasarım konusunda diğer sitelerden fikir alarak da kendinizi geliştirebilirsiniz. Tabi bu konuda sizlere uyarım sakın başka sitelerin aynısını yapmaya kalkışmayın çünkü bu emek hırsızlığına girer. Ama bu tasarımlardan fikir edinmeniz hiçbir sorun teşkil etmemektedir.

Ayrıca web tasarımı yaparken artık eski tarzda değilde yeni şık tasarımlar yapmaya çalışmalısınız çünkü artık yeni kurulan bir çok site tasarımları oldukça gelişmiştir ve siz de bu tasarımlara yakın bir tasarım elde edemezseniz sizin siteniz hiçbir zaman ilk tercih olmayacaktır. Bu sebeple eğer sanal web ortamında adınızın duyulmasını istiyorsanız sitenizin tasarımına önem vermeli ve özen göstermelisiniz.