Web Tasarımda Seo

Web’de SEO’yu birkaç cümle ile açıklayacaksak şöyle anlatabiliriz.
SEO arama motorları optimizasyonu adını taşır. Buradaki görevi bir internet sitesinin kodlamasında ve birkaç kurulum aşamasında vermiş olduğumuz isimlerden hareket ile internet sayfamızın google ve daha birçok arama motorunda arama yapıldığı zaman sitemizin bu arama sonuçlarında kaçıncı sırada karşımıza çıkacağını belirler. Burada çalışmalar yaparak bu sıralamamızı yükseltebiliriz. Bu olayın da gerçekleşme basamaklarını birkaç adımda anlatabiliriz.
SEO çalışmalarında bir ağ misali oluşturulmuş yapı sayesinde birinci sayfamıza alt sayfalarımızdan ve sosyal ağlardan vereceğimiz linkler sayesinde insanlar bizim sayfalarımıza her yerden erişebileceklerdir ve buda bizim sayfamıza girenlerin sayısını yükseltecektir. Bu sayede insanlar da birbirlerine sayfamızı önererek veya sayfamızın linkini kendi sosyal ağ sayfalarında paylaşarak görüntülenme sayımızı arttıracaktır. Sahip olduğumuz sayfa da eğer ki bir ticaret sayfasıysa bizim açımızdan daha iyi olacaktır. Bunun nedeni sitemizin daha fazla görüntülenmesi internet aleminde yayılması ve daha fazla alış veriş yapılarak bize olan gelirin yani kazancımızın arttığını görmektir. Bu şekilde de büyük bir artısı olacaktır.
SEO çalışmalarında bizlere yardımcı olacak bir şeyde sayfamızın kodlamasında ve bazı etkinleştirme aşamalarında kullandığımız anahtar kelimelerdir. Bu kelimelerin bize katkısı da özel çalışmalar haricinde çok büyüktür. Burada sayfamızın her yerinde kullandığımız kelimeler ele alındığında çok büyük bir güç sahibi oluruz. Konuyu daha da açarsak bizim sitemiz bir lastik satan firma olsun ve sayfamızın adı lastik.com olsun ve ayriyeten anahtar kelimemiz de lastik olsun. Bu anahtar kelimeyi sayfa tasarımı yaparken <title></title> parametreleri arasında kullanırız. Bu kelimenin kullanıldığı başka bir yerde domain alımı yaparken bizlere sorulan anahtar kelimeleriniz nelerdir sorusu. Burada anahtar kelimelerimize lastik, lastikçim, lastik ve bunun gibi değişik ancak sayfamızı çağrıştıran kelimeler kullanarak sayfamızı arama motorlarında aratıldığı zaman ne kadar fazla görüntülenmesini sağlarsak o kadar yararlı olacaktır. Daha birkaç farklı yerde de bu anahtar kelimeleri kullanabiliriz. Bu şekilde yararımıza gerçekleşecek olaylar oluşacaktır.